Tiramisu cu lime
Vrei un desert răcoros şi care se prepară rapid? Încearcă şi tu reţeta de tiramisu cu lime a lui Andrei Ţandără.
Ingrediente pentru tiramisu cu lime
1 pachet pişcoturi 4 gălbenuşuri 3 albuşuri 250 g mascarpone 3 linguri zahăr brun 500 ml lapte 2 lime, coajă şi zeamă
Mod de preparare pentru tiramisu cu lime
Freci patru gălbenuşuri cu trei linguri de zahăr brun până când devin pufoase, apoi adaugi puţin câte puţin mascarpone şi amesteci bine până când se omogenizează compoziţia.
Pui zeama de la două lime şi amesteci. Mixezi cele trei albuşuri spumă tare şi o încorporezi în mascarpone uşor, de jos în sus.
Înmoi pişcoturile în lapte şi le aşezi într-un vas astfel: un strat de pişcoturi, un strat de cremă, iar un strat de pişcoturi şi acoperi cu cremă, netezeşti şi presari coaja de lime. Dai la rece două ore şi ai obţinut cel mai bun tiranmisu cu lime.
foto: Sorin Stana