Tiramisu de limoncello

4 noiembrie 2014   Mese festive

Orice desert italian este o explozie de gusturi şi de savoare. Încearcă acest tiramisu, care va deveni repede prăjitura ta preferată.

Ai nevoie de

5 ouă

5 lămâi

1 cană zahăr

1 cană lichior limoncello

400 g mascarpone

24 pişcoturi

Pune apă la fiert. Separă albuşurule de gălbenuşuri. Rade 2 lămâi şi stoarce sucul de la toate 5. Pune gălbenuşurile pe baie de aburi şi bate-le împreună cu un sfert de cană de zahăr şi ½ cană de limoncello. Bate până se îngroaşă compoziţia, după care dă deoparte.

Restul de limoncello, zeama de lămâie şi ½ cană de zahăr le pui într-o tigaie pe foc. Când începe să fiarbă mai las-o pe foc 5 minute pentru a se dizolva alcoolul. Lasă siropul să se răcească.

În alt vas amestecă crema de mascarpone cu coaja de lămâie. Bate albuşul cu restul de zahăr până se întăreşte. Amestecă crema de mascarpone cu gălbenuşurile, iar la sfârşit încorporează albuşurile.

Pentru asamblare foloseşte un vas încăpător. Trece un strat de pişcouri prin sirop, nu mai mult de 2-3 secunde şi pune-le pe fundul vasului. Pune un strat de cremă, un alt strat de pişcoturi înmuiate, din nou cremă, pişcoturi şi la sfârşit cremă. Decorezi cu fructe de sezon.

Sursa foto: http://thekiwicook.com

http://thekiwicook.com

Mai multe