Tocăniţă de peşte. Reţetă braziliană

5 iulie 2016   Mese festive

Un fel de mâncare brazilian cu peşte şi ardei într-o zeamî delicată şi aromată cu cocos. Supa folosită pentru această tocăniţă de peşte, făcută după o reţetă braziliană, este proaspătă şi deloc grea. Poţi face tocăniţa din peşte ori din fructe de mare. Poţi folosi ulei de palmier, dar la fel de potrivit este şi cel de măsline.

Tocăniţă de peşte. Reţetă braziliană - Ingrediente (2-3 porţii)

500 g fileuri de peşte alb, fără pieliţe, tăiate cuburi 1 lingură zeamă de lămâie sare piper 1 lingură ulei de măsline

Pentru supă

1½ lingură ulei de măsline

2 căţei usturoi, pisaţi

1 ceapă mică, tăiată fin

1 ardei roşu gras, tăiat pe jumătate şi feliat

1½ linguriţă zahăr

1 lingură chimen măcinat

1 lingură boia dulce

1 linguriţă piper cayenne (opţional)

½ linguriţă sare

400 ml lapte de cocos

400 ml roşii tocate

1 cană apă sau zeaă în care a fiert peştele

Pentru ornat

1 lingură zeamă de lămâie

3 linguri coriandru proaspăt tocat

Tocăniţă de peşte. Reţetă braziliană - Mod de preparare

Amestecă peştele, zeama de lămâie, sare şi piper într-un vas. Acoperă cu o folie de plastic şi dă la frigider 20 de minute. Încinge 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie mare. Adaugă peştele şi lasă-l pe foc până se pătrunde bine sau până devine uşor arămiu. Scoate apoi din tigaie şi dă deoparte.

Pentru supă, dai focul mai mic şi încingi uleiul de măsline în aceeaşi tigaie. Adaugi ustruroiul şi ceapa şi laşi pe foc un minut şi jumătate sau până când ceapa începe să devină translucidă. Adaugă ardeii şi mai laşi pe foc 2 minute. Adaugă restul de ingrediente pentru supă. Laşi să dea în clocot, apoi dai focul mai mic. Mai laşi pe foc 15-20 de minute sau până se mai îngroaşă. Adaugi sare şi piper după gust. Reaşezi peştele în sosul obşinut în tigaie şi mai laşi 2 minute pe foc. Încorporezi zeama de lămâie. Presari coriandru pe deasupra şi poţi servi această tocăniţă de peşte cu orez.

http://www.recipetineats.com/

Mai multe