Tocăniță grișată din pipote și inimi de pui
Vrei să prepari ceva deosebit pentru masa de Paște? Îți recomandăm tocănița grișată din pipote și inimi de pui, care este creaţia chefului Toma bucătarul Cetăţii.
Ingrediente
1 kg pipote și inimi de pui
100 gr slăninuță de porc
1 leg. ceapă verde
150 gr ardei gras
50 gr pătrunjel
80 ml vin
50 gr griș
boia
Mod de preparare
Pipotele și inimile de pui se spală și se zvânta de apă. Ceapă verde se curăță se spală și se taie mărunt. Slănină se taie cubulețe. Ardeiul se curată se spală se zvânta și se taie mărunt.
Într-o cratiță topim la foc mic slănina, după care adăugăm ardeiul și ceapa. După ce acestea s-au prăjit adăugăm pipotele și inimile de pui. Lăsăm puțin la înăbușit ,adăugăm boiaua ș apă cât să treacă peste pipote. Așezonăm cu sare și piper și lăsăm să fiarbă la foc mic 1 ora.
După ce au fiert stropim cu vin, adăugăm grisul și amestecăm continuu până se îngroașă tocănița. La final adăugăm pătrunjelul tocat. Opțional putem adaugă și smântână. Se servește cu piure de cartofi.