Tort aperitiv
Reţeţa ideală pentru o ocazie specială, o onomastică sau o sărbătoare. Se prepară uşor şi rezultatul este uimitor.
Dificultate medie / Preparare: 1 h / 1 tort Dificultate medie / Preparare: 1 h 20' / 2 tăvi
Ingrediente
Pentru aluat
300 g făină
1 gălbenuş
½ linguriţă sare
150 g unt rece
3-4 linguri apă rece
Pentru umplutură
1 kg cremă de brânză
câteva fire pătrunjel
sare, după gust
piper, după gust
Pentru aluat, amesteci untul cu făina. Adaugi gălbenuşul, sarea şi apa. Aduni aluatul într-o bilă şi-l dai la frigider 30 de minute. Ulterior, îl întinzi pe o tavă rotundă cu pereţii detaşabili, îl înţepi din loc în loc, apoi îl coci 15 minute, la 200 °C, până se rumeneşte. Pentru crema cu măsline, amesteci jumătate din brânză cu pătrunjelul tocat. Condimentezi cu sare şi piper. Adaugi măslinele, păstrezi câteva şi pentru decor. După ce aluatul s-a răcit bine, în aceeaşi tavă întinzi crema de măsline şi razi caşcavalul. Pentru ultimul strat, dai prin blender ardeiul roşu şi-l amesteci cu restul de cremă de brânză. Condimentezi cu sare şi piper. Întinzi crema de ardei peste caşcavalul ras. Dai tava la frigider 3-4 ore. Decorezi tortul aperitiv cu măslinele păstrate şi tăiate, cu roşiile cherry făcute jumătăţi
şi cu frunzuliţe de busuioc.