Tort aperitiv cu castraveţi muraţi

19 noiembrie 2015   Mese festive

Ei, o salată de castraveciori muraţi merge la fix lângă o friptură. Însă ai încercat să faci un tort cu castraveţi muraţi, brânză şi măsline? Îndrăzneşte, degustă şi trimite-ne părerea ta. Să ai poftă!

Ingrediente (1 tort)

300 g pâine integrală 100 g unt 1 legătură ceapă verde 100 g roşii cherry 200 g castraveciori muraţi 50 g măsline negre fără sâmburi 50 g măsline verzi fără sâmburi 150 g şuncă 100 g salam uscat 800 g brânză de vaci grasă 40 g gelatină 100 ml lapte 200 ml smântână grasă 1 plic întăritor de frişcă ½ ardei gras roşu sare piper alb măcinat pătrunjel verde piper roşu boabe

Mod de preparare

Aşezi hârtie de copt într-o formă de tort. Fărâmiţezi 2/3 din pâine şi o presari în formă. Coci în cuptorul încins circa 10 minute, amestecând din când în când. Fărâmiţezi pâinea rămasă şi o amesteci cu untul. Pui amestecul pregătit peste pâinea din formă şi apeşi bine. Dai la rece pentru 45 de minute. Ceapa verde o tai mărunt, iar castraveciorii, salamul şi şunca le tai cuburi. Roşiile cherry le tai sferturi. Păstrezi doi castraveciori şi câteva măsline negre pentru decor. Brânza de vaci o baţi bine până se omogenizează şi o amesteci cu gelatina înmuiată în lapte şi topită. Adaugi toate ingredientele pregătite, inclusiv măslinele şi amesteci uşor. Pui crema pe blatul de pâine din formă, netezeşti bine şi dai patru ore la frigider.

Între timp, baţi smântâna cu întăritorul de frişcă şi condimentezi cu piper alb măcinat şi cu sare, după gust. Castraveciorii opriţi îi tai în formă de evantai sau în felii subţiri, ardeiul gras - în triunghiuri mici, iar pătrunjelul verde îl toci mărunt. Decorezi partea de sus a tortului cu smântână bătută (ca în imagine sau după preferinţă), marginile le îmbraci cu pătrunjel verde, iar deasupra mai pui măsline, castraveciori şi ardei gras. Presari şi puţin piper roşu zdrobit.

Mai multe