Tort aperitiv cu somon

7 decembrie 2014   Mese festive

Somonul este elementul-cheie al acestui aperitiv, astfel că vă sfătuim să nu îl înlocuiţi cu alt tip de peşte.

Ingrediente

400 g somon afumat 750 g brânză de vaci cremoasă 5 linguri smântână groasă 2 pliculeţe gelatină mărar verde frunze de busuioc verde 1 pâine integrală 100 g unt 2 linguri icre de Manciuria (sau somon) 1 lămâie sare piper

Mod de preparare

Tapetezi cu folie interiorul unei forme de tort cu pereţi detaşabili. Tai pâinea felii, le cureţi de coajă, le sfărâmi şi le amesteci cu untul moale. Acoperi uniform fundul formei cu compoziţia obţinută.

Separat, mixezi brânza cu smântâna, adaugi somonul tăiat cubuleţe, mărarul tocate mărunt, asezonezi cu sare şi piper, şi amesteci uşor cu o spatulă pentru a păstra întregi bucăţelele de peşte.

Aşezi gelatina într-un castron, adaugi câteva linguri de apă şi le pui în bain-marie pentru a se dizolva. Strecori gelatina după ce se răcoreşte şi o amesteci cu crema de brânză.

Torni crema de brânză cu somon în formă, peste blatul de pâine, nivelezi deasupra şi o introduci în frigider patru ore. Desfaci pereţii formei, tai aperitivul felii, decorezi cu bobiţe de icre, crenguţe de mărar verde, fâşii de coajă de lămâie.

sursa foto: Photocuisine

Mai multe