Tort aperitiv cu vinete şi carne de pui
Foarte apreciate în bucătăria românească, despre vinete se spune că sunt printre cele mai sănătoase legume din lume. Folosite ca atare sau în combinaţie cu alte ingrediente, ele dau o aromă inconfundabilă preparatelor.
Ingrediente
2 vinete 200 g macaroane 300 g caşcaval 400 g piept de pui, tocat 4-5 căţei usturoi 2 ouă 3 linguri suc de roşii 100 g mazăre congelată 1 ceapă 2 linguri ulei sare piper 1 ardei gras verde 1 ardei gras roşu
Mod de preparare
Tai vinetele felii lungi, le sărezi şi le laşi la scurs 2 ore, după care le speli şi le ştergi cu un şervet din hârtie. Le frigi pe grătar, pe ambele părţi, până se rumenesc uşor. Fierbi macaroanele în apă cu sare şi le scurgi. Le amesteci cu un ou şi cu 250 g de caşcaval ras. Toci ceapa şi o căleşti în ulei până devine uşor sticloasă. Pui carnea tocată, sare şi piper, după gust, usturoiul pisat şi sucul de roşii. Acoperi şi laşi să fiarbă până scade zeama, amestecând constant.
Tapetezi o formă rotundă şi aşezi un strat de vinete, inclusiv pe margini. Aşezi jumătate din cantitatea de macaroane, nivelezi, pui carnea amestecată cu oul rămas, mazărea şi restul de macaroane. Pui un nou strat de vinete, iar deasupra razi restul de caşcaval. Dai tortul la cuptor, încălzit în prealabil, 25-30 de minute. Înainte să serveşti, decorezi cu ardeii tăiaţi fâşii.