Tort bezea. FOTO

30 decembrie 2014   Mese festive

Combinaţia rafinată de bezea, miez de nucă uşor crocant şi cremă fină de ciocolată este ideală pentru noaptea magică a trecerii dintre ani. Pentru cei care iubesc torturile, acest desert spectaculos de tort bezea este un vis împlinit.

Ingrediente

Pentru foi

7 albuşuri 500 g zahăr pudră

Pentru cremă

1 kg

ciocolată

menaj

700 g smântână pentru frişcă

50 g nucă coaptă şi zdrobită

Într-un vas, combini albuşurile cu zahărul şi îl pui pe foc. Amesteci până când se topeşte zahărul. Dai vasul la o parte de pe foc şi mixezi până când obţii o spumă tare.

Bezeaua obţinută o întinzi pe trei foi de copt pe care le decupezi, în prealabil. Aşezi foaia de copt, pe care ai întins bezeaua cu o spatulă, într-o tavă de aragaz. Neapărat trebuie să le coci pe rând, la foc mic, aproximativ 2 ore. Sunt gata când s-au întărit. Laşi aceste

bezele

la răcit.

Pentru cremă, topeşti, pe baie de aburi, ciocolata împreună cu smântâna pentru frişcă. Amesteci până când se topeşte ciocolata. O laşi la răcit. Ai grijă să o mixezi din când în când ca să devină pufoasă.

Dezlipeşti foile de bezea de pe hârtia de copt. Aşezi o foaie pe un platou, întinzi cremă, presari nuci, pui altă foaie şi repeţi operaţiunea. Îmbraci acest tort bezea în crema de ciocolată rămasă şi îl dai la rece 2 ore.

Reţeta propusă şi realizată de magdalena Gligor, cofetar la restaurantul Quattro Stagioni, str. mareşal Prezan nr.1, Bucureşti

Tort cu nuci

Tort cu nuci

Tort cu nuca de cocos

Tort cu nuca de cocos

Prajitura cu mere si bezea

Mai multe