Tort bicolor
O prăjitură simplă, delicioasă şi pe gustul tuturor. Toată lumea va fi răsfăţată cu acest tort bicolor.
Ingrediente:
Pentru crema de cafea click AICI!
Pentru crema de cafea click AICI!
Pentru blat:
100 g zahăr 2 gălbenuşuri 1 praf de sare 1 lingură esenţă de vanilie 200 g făină cernută 125 g unt la temperatura camerei 1 lingură cacao
Mod de preparare:
Freci gălbenuşurile cu zahărul şi cu un praf de sare. Adaugi untul şi esenţa de vanilie, la sfârşit încorporezi făina. Compoziţia o împarţi în două. Amesteci una din ele cu o lingură de cacao. Ţii la cuptor, încălzit în prealabil, într-o formă de tort, 45 de minute.
Scoţi din cuptor şi laşi tortul la răcit. Coci şi cea de-a doua jumătate de blat. Între cele două blaturi de tort nivelezi crema de cafea. Deasupra acestui tort bicolor pui, opţional, iaurt.