Tort bicolor

4 noiembrie 2013   Mese festive

O prăjitură simplă, delicioasă şi pe gustul tuturor. Toată lumea va fi răsfăţată cu acest tort bicolor.

Ingrediente:

Pentru crema de cafea click AICI!

Pentru crema de cafea click AICI!

Pentru blat:

100 g zahăr 2 gălbenuşuri 1 praf de sare 1 lingură esenţă de vanilie 200 g făină cernută 125 g unt la temperatura camerei 1 lingură cacao

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu zahărul şi cu un praf de sare. Adaugi untul şi esenţa de vanilie, la sfârşit încorporezi făina. Compoziţia o împarţi în două. Amesteci una din ele cu o lingură de cacao. Ţii la cuptor, încălzit în prealabil, într-o formă de tort, 45 de minute.

Scoţi din cuptor şi laşi tortul la răcit. Coci şi cea de-a doua jumătate de blat. Între cele două blaturi de tort nivelezi crema de cafea. Deasupra acestui tort bicolor pui, opţional, iaurt.

Biscuiti cu cacao si cafea

Biscuiti cu cacao si cafea

Briose cu mascarpone si cafea

Briose cu mascarpone si cafea

Prajitura cu cafea si branza dulce

Prajitura cu cafea si branza dulce

Mai multe