Tort cu banane

27 ianuarie 2014   Mese festive

Începem săptămâna cu ceva dulce. Această reţetă de tort cu banane este extrem de delicioasă. Se potriveşte cu orice moment important din viaţa voastră. Ar trebui s-o încercaţi!

Ingrediente:

Pentru blat: 100 g unt 150 g făină 2 ouă 1 linguriţă bicarbonat zeama de la o jumătate de lămâie 3 linguri de cacao 75 g zahăr

250 ml frişcă lichidă

100 g ciocolată neagră

2 ouă

4 linguri zahăr

2 linguri amidon

350 ml lapte

15 g gelatină

3 banane

200 g ciocolată neagră

50 g unt

2 linguri lapte cald

Mod de preparare tort cu banane:

Pentru aluat, pui într-un bol untul moale, zahărul, făina cernută, ouăle, cacaua, bicarbonatul de sodiu, stins cu zeamă de lămâie, şi le amesteci până devin o compoziţie omogenă. Laşi aluatul 10 minute, apoi îl pui într-o tavă rotundă şi-l dai la cuptor 35 de minute.

Pentru cremă, prepari gelatina conform indicaţiilor. Separat, pui într-un vas amidonul cu zahărul, adaugi ouăle bătute şi laptele, amestecând continuu să nu se formeze cocoloaşe. Pui vasul pe baie de aburi şi amesteci până când se îngroaşă, adaugi gelatina şi ciocolata sfărâmată şi ţii pe foc să se topească complet. Laşi la răcit. Baţi frişca şi, după ce s-a răcorit crema, o încorporezi uşor, cu o spatulă, de jos în sus. Aşezi blatul de tort pe un platou, pui bananele întregi, întinzi crema de ciocolată şi dai la răcit.

Pentru glazură, topeşti ciocolata şi încorporezi pe rând untul şi laptele. Torni glazura în centrul acestui tort cu banane şi-l „îmbraci”, apoi îl laşi cel puţin 2 ore la rece.

Tort marocan

Tort marocan

Tort negresa

Tort negresa

Tort cu crema de nuci

Tort cu crema de nuci

Mai multe