Tort cu banane şi cacao
Acest tort cu fructe de sezon nu este deloc foarte greu de preparat, iar rezultatul este apetisant.
Ingrediente (1 tort)
Pentru blat 7 albuşuri 200 g zahăr 2 linguri făină 1 lingură cacao
7 gălbenuşuri
2 banane
100 g zahăr
250 g unt
125 ml lapte
2 linguri cacao
4 linguri lapte
50 g unt
4 linguri zahăr
Mod de preparare
Baţi albuşurile spumă cu zahărul. Adaugi făina şi pudra de cacao şi amesteci până dispar cocoloaşele. Aluatul obţinut îl torni într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit 15-20 de minute, până creşte şi se rumeneşte uşor.
Între timp, prepari crema. Gălbenuşurile cu zahărul şi laptele le pui la foc mic, amestecându-le continuu până se topeşte zahărul şi se îngroaşă compoziţia. Când se răceşte, adaugi untul şi mixezi până obţii o cremă pufoasă. Peste blatul răcit întinzi crema şi bananele tăiate rondele.
Pentru glazură, amesteci pudra de cacao, zahărul şi laptele şi le pui pe foc până se topeşte zahărul. Când se răceşte, adaugi în compoziţie untul, iar glazura obţinută o torni peste stratul de cremă. Dai tortul la frigider câteva ore sau peste noapte.