Tort cu banane şi iaurt

10 februarie 2014   Mese festive

Un tort deosebit, ideal pentru zilele de naştere.

Ingrediente:

150 g margarină 1 cană zahăr brun 1 linguriţă de vanilie 3 ouă 3 căni de făină ¼ linguriţă de bicarbonat 1 cană de iaurt 1 ½ ceşti piure de banane

250 g brânză

¼ cană zahăr pudră

½ cană de iaurt

nuci tocate

felii de banane

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 180 grade C. Se unge cu ulei sau unt o tavă pe care se aşază hârtie de copt.

Într-un bol se pun margarina, zahărul şi vanilia. Se mixează împreună cam 5 minute. Apoi se adaugă şi ouăle, făina, bicarbonatul, iaurtul şi piureul de banane. Se mixează în continuare. Cu o lingură se pune amestecul rezultat în tava pregătită anterior. Se dă la cuptor şi se coace timp de o oră până trece testul cu scobitoarea.

Pentru glazură, se mixează brânza împreună cu zahărul şi cu iaurtul. Se scoate tava din cuptor, se pune deasupra glazura şi se împrăştie nucile tocate şi feliile de banane.

Se serveşte imediat.

Sursa: taste.com.au

Mai multe