Tort cu blat de păstârnac FOTO

3 mai 2016   Mese festive

Un desert delicios şi inedit numai bun de încercat. Urmează paşii şi nu vei da greş! Pentru acest tort cu blat de păstârnac, ca să obţii o frişcă tare, ţine smântâna la frigider înainte de a o mixa. Foloseşte mere cu coaja verde, pentru că sunt mai aromate. Dacă vrei, poţi prepara tortul cu zahăr alb, în loc de brun, însă trebuie să ţii cont că e mai dulce.

Ingrediente (1 tavă)

3 rădăcini păstârnac

1 măr

1 portocală

100 g nuci

1 pachet unt

2 linguri zahăr brun

3 ouă

1 plic praf de copt

500 g făină

250 g smântână pentru frişcă

2 linguri zahăr pudră

esenţă rom

1 pliculeţ întăritor frişcă

Mod de preparare

Cureţi păstârnacul şi mărul şi le dai prin răzătoare. Speli portocala, dai coaja prin răzătoare, după care o tai în două. Faci un suc din cele două jumătăţi. Pui păstârnacul şi mărul răzuite într-un bol, peste care adaugi coaja de portocală şi sucul. Mărunţeşti nucile şi le adaugi în vasul cu păstârnacul şi mărul răzuite.

Într-un vas, pui untul, peste care adaugi 2 linguri de zahăr brun. Pui ouăle pe rând şi mixezi. La final, adaugi esenţă de rom.

Separat, amesteci făina cu praful de copt, apoi o torni în vasul în care ai mixat untul cu ouăle. Amesteci şi adaugi şi păstârnacul şi mărul răzuite. Tapetezi cu hârtie de copt o formă rotundă cu pereţii detaşabili şi torni compoziţia. Laşi la copt 35 de minute sau până trece testul scobitorii.

Într-un bol, pui smântâna, 1 lingură zahăr pudră şi esenţă de rom. Mixezi până obţii frişca, adaugi întăritorul, bătând continuu. Tai blatul în 2 părţi şi întinzi frişca. Peste stratul de frişcă pui şi celălalt blat. Ornezi cu zahăr pudră.

foto: profimedia

Mai multe