Tort cu blat de salam de biscuiţi

7 aprilie 2015   Mese festive

Vrei să te delectezi cu un desert răcoritor? Tortul cu blat de salam de biscuiţi este perfect pentru aceste zile de sărbătoare care urmează. Iată ce uşor se prepară!

Ingrediente pentru tort cu blat de salam de biscuiţi

Pentru blat 400 g biscuiţi cu cereale 200 g unt 1 lingură cacao 1 lingură gelatină 1 linguriţă coajă de lămâie

500 g brânză dulce de vaci

150 g mac

150 g zahăr

3 gălbenuşuri

1 pacheţel zahăr vanilat

1 cutie compot de ananas cuburi

400 ml frişcă

2 linguri rom

1 iaurt mare

Mod de preparare pentru tort cu blat de salam de biscuiţi

Zdrobeşti biscuiţii, îi amesteci cu coajă de lămâie, unt, cacao şi gelatina topită în prealabil cu 3 linguri de apă călduţă. Torni compoziţia obţinută într-o formă de tort cu pereţii detaşabili, îmbrăcând şi pereţii formei. Laşi forma la rece aproximativ 1 h să se întărească blatul de biscuiţi.

Între timp, zdrobeşti brânza cu furculiţa, o freci cu zahăr, zahăr vanilat, cele 3 gălbenuşuri, adăugate pe rând, iaurtul, romul, macul râşnit şi frişca. Scurgi fructele de ananas de zeamă. Introduci umplutura de brânză în formă, punând şi ananas, apoi laşi tortul cu blat de salam de biscuiţi la rece 2-3 ore să se întărească bine. Îl serveşti decorat cu felii de ananas şi frunze de mentă.

Mai multe