Tort cu brânză şi fructe uscate

26 februarie 2015   Mese festive

Cea mai bună reţetă de tort cu brânză şi fructe uscate o obţii dacă o prepari întocmai cum îţi recomandăm noi.

Ingrediente pentru tort cu brânză şi fructe uscate

Pentru blat 200 g margarină 100 ml apă 3 linguri zahăr pudră 1 praf de sare 500 g făină 1 praf de copt

500 g brânză de vaci bine scursă

2 linguri griş

125 g zahăr

1 praf de sare

4 ouă

60 g stafide

3 linguri de rom

100 g fructe confiate

1 lămâie

2 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie

frunze de mentă verde

fructe confiate

Mod de preparare pentru tort cu brânză şi fructe uscate

Se amestecă margarina cu apa, zahărul pudră, un praf de sare şi cu praful de copt. Se adaugă făină şi se frământă un ­aluat potrivit de tare. Dacă mai ­este nevoie, mai adaugi ­făină. Se opreşte un sfert din aluat, iar ­restul îl întinzi ­într-o foaie, cu ­care îmbraci o formă de tort, cu pereţi cu tot.

Se mixeaza brânza cu gălbenuşurile, adăugate pe rând, cu grişul, praful de ­sare şi zahărul. Se adaugă stafidele macerate în prealabil 10 minute în rom şi scurse, fructele confiate tăiate bucăţele şi coaja rasă de la o lămâie. Se amestecă totul cu o lingură de lemn. La sfârşit, se încorporează delicat albuşurile bătute spumă tare.

Se toarnă compoziţia în formă şi se acoperă cu o foaie subţire, făcută din aluatul oprit. Se coace circa 30-40 de minute. Se scoate din formă ­după ce se răceşte complet. Tortul cu brânză şi fructe uscate se decorează cu zahăr pudră cu aromă de vanilie, fructe confiate şi cu frunze de mentă verde.

Mai multe