Tort cu brânză şi măsline. Aperitivul perfect pentru ocazii speciale
Învaţă în câţiva paşi simpli să prepari cel bun aperitiv pentru ocazii speciale: tort cu brânză şi măsline.
Ingrediente pentru tort cu brânză şi măsline
Pentru blat 200 g făină 1 gălbenuş 100 ml smântână 100 g unt 1 praf de sare
800 g brânză de vaci
200 g smântână
2 pliculeţe gelatină
2 linguri ierburi verzi tocate (busuioc, pătrunjel)
100 g somon afumat
100 g măsline verzi fără sâmburi
50 g măsline negre fără sâmburi
300 g caşcaval
sare
piper
roşii cherry
măsline
busuioc
Mod de preparare pentru tort cu brânză şi măsline
Se cerne făina într-un castron, se adaugă sarea, gălbenuşul, smântâna, untul tăiat bucăţi şi se frământă un aluat potrivit de tare. Se pune la rece pentru 30 de minute. Se întinde aluatul în foaie şi se aşază pe fundul unei forme de tort cu diametrul de 24 cm. Se înţeapă cu furculiţa şi se coace în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute. Se lasă să se răcească în formă. Brânza se mixează bine cu smântâna, sare şi piper, după gust. Se înmoaie gelatina în 50 ml de apă rece, după care se topeşte pe foc, fără să dea în fiert, şi se
toarnă fierbinte peste brânză. Se omogenizează. Se împarte brânza în două. Într-o parte se adaugă ierburile tocate mărunt, iar în cealaltă somonul mărunţit. Se omogenizează ambele compoziţii pentru tortul cu brânză şi măsline.
Se pune crema cu verdeaţă peste blatul din formă şi se acoperă cu măslinele fără sâmburi verzi şi negre. Se pune şi caşcavalul dat pe răzătoarea mare. Se pune crema cu somon, se nivelează şi se introduce forma la frigider pentru câteva ore să se întărească. Se decorează acest tort cu brânză şi măsline cu roşii cherry, măsline şi busuioc.
sursa foto: Profimedia