Tort cu brânză şi zmeură
Ţi-a trecut cumva prin minte că această frumuseţe de tort nu are nevoie de coacere? Ei bine, iată, aşa este! Convinge-te singur de gust
Ingrediente (1 tort)
Pentru blat 350 g migdale 30 g ciocolată 2 linguriţe zahăr 150 g unt
400 g brânză
100 g zahăr
1 fiolă esenţă de vanilie
7 g gelatină granule
3 linguri unt
2 linguri apă
150 g smântână
125 g smântână pentru frişcă
250 g cremă de brânză
1 linguriţă amidon
100 g zahăr
300 g zmeură congelată
2 linguri fulgi de migdale
Mod de preparare
Topeşti untul şi pui migdalele zdrobite, în prealabil. Le laşi pe foc 7-8 minute, până se rumenesc. Adaugi ciocolata ruptă în bucăţi, 2 linguriţe de zahăr şi amesteci până se topeşte ciocolata. Compoziţia obţinută o pui într-o tavă cu pereţii detaşabili şi o dai la frigider 30 de minute.
Pentru cremă, amesteci gelatina cu 2 linguri de apă şi o laşi deoparte 20 de minute. Mixezi brânza cu smântâna, crema de brânză, untul, esenţa de vanilie şi zahărul. Gelatina o topeşti pe baie de aburi, apoi o adaugi la amestecul de brânză. Baţi smântâna pentru frişcă până se întăreşte şi o încorporezi în crema de brânză. Umplutura o torni peste blatul de migdale şi dai tava din nou la frigider o oră.
Între timp, pregăteşti glazura. Amesteci zmeura decongelată cu amidonul, zahărul şi le pui la foc mic până când amestecul se îngroaşă. Scoţi pereţii tăvii detaşabile, acoperi tortul cu glazura de zmeură, îl decorezi cu fulgi de migdale şi-l dai la frigider două ore.