Tort cu brânză şi zmeură

29 noiembrie 2015   Mese festive

Ţi-a trecut cumva prin minte că această frumuseţe de tort nu are nevoie de coacere? Ei bine, iată, aşa este! Convinge-te singur de gust

Ingrediente (1 tort)

Pentru blat 350 g migdale 30 g ciocolată 2 linguriţe zahăr 150 g unt

400 g brânză

100 g zahăr

1 fiolă esenţă de vanilie

7 g gelatină granule

3 linguri unt

2 linguri apă

150 g smântână

125 g smântână pentru frişcă

250 g cremă de brânză

1 linguriţă amidon

100 g zahăr

300 g zmeură congelată

2 linguri fulgi de migdale

Mod de preparare

Topeşti untul şi pui migdalele zdrobite, în prealabil. Le laşi pe foc 7-8 minute, până se rumenesc. Adaugi ciocolata ruptă în bucăţi, 2 linguriţe de zahăr şi amesteci până se topeşte ciocolata. Compoziţia obţinută o pui într-o tavă cu pereţii detaşabili şi o dai la frigider 30 de minute.

Pentru cremă, amesteci gelatina cu 2 linguri de apă şi o laşi deoparte 20 de minute. Mixezi brânza cu smântâna, crema de brânză, untul, esenţa de vanilie şi zahărul. Gelatina o topeşti pe baie de aburi, apoi o adaugi la amestecul de brânză. Baţi smântâna pentru frişcă până se întăreşte şi o încorporezi în crema de brânză. Umplutura o torni peste blatul de migdale şi dai tava din nou la frigider o oră.

Între timp, pregăteşti glazura. Amesteci zmeura decongelată cu amidonul, zahărul şi le pui la foc mic până când amestecul se îngroaşă. Scoţi pereţii tăvii detaşabile, acoperi tortul cu glazura de zmeură, îl decorezi cu fulgi de migdale şi-l dai la frigider două ore.

Mai multe