Tort cu cireşe şi frişcă
Cireşele conţin 90% glucide, 7% proteine şi 2% lipide şi sunt săţioase. Cu cât sunt mai viu colorate, cu atât conţin mai multe substanţe benefice pentru sănătate. Cu cele mai proaspete, netede şi tari, prepară un delicios tort cu cireşe şi frişcă.
Tort cu cireşe şi frişcă - Ingrediente
Pentru blat 100 g zahăr 100 g făină 1 lingură esenţă vanilie 4 ouă 1 praf de sare coaja de la 1 lămâie 50 g fulgi de ciocolată
750 g frişcă
2 plicuri gelatină
150 g cireşe
2 linguri cacao
ciocolată neagră, pentru decor
Tort cu cireşe şi frişcă - Mod de preparare
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă tare cu zahărul, iar gălbenuşurile le freci cu un praf de sare. Presari coaja de lămâie şi esenţa de vanilie peste gălbenuşuri
şi încorporezi albuşurile, amestecând uşor. La final pui, în ploaie, făina şi fulgii de ciocolată. Tapetezi o formă de tort cu hârtie de copt, torni blatul şi-l dai la cuptor până trece testul scobitorii. Îl laşi la răcorit înainte să-l tai în jumătate. Speli cireşele, le îndepărtezi codiţele şi sâmburii şi le pui la scurs.
Pentru cremă, prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o amesteci cu 600 g de frişcă. Torni jumătate din cremă peste primul blat, aşezi din loc în loc cireşe,
potriveşti al doilea blat, pui câteva cireşe, iar deasupra nivelezi restul de cremă. Dai tortul la frigider câteva ore. Jumătate din crema rămasă o amesteci cu cacaua şi decorezi tortul cu frişcă, ciocolată şi cireşe, după imaginaţie. Aşa ai obţinut cel mai bun tort cu cireşe şi frişcă.