Tort cu cremă caramel

8 martie 2015   Mese festive

Dacă ai musafiri la masă, îndrăzneşte şi pregăteşte pentru ei acest delicios tort cu cremă caramel. Nu vei regreta!

Ai nevoie de

Pentru blat 10 biscuiţi populari (de post) 500 g frişcă vegetală

2 plicuri budincă de caramel

800 ml lapte de soia simplu

50 g zahăr

2 linguri margarină, pentru prăjituri

1 plic budincă de cacao

400 ml lapte de soia

1 lingură margarină

2 linguri zahăr

1 lingură cacao

ciocolată amăruie

Mod de preparare

Pentru crema caramel, prepari budinca după instrucţiunile de pe ambalaj, în lapte de soia. În crema fierbinte pui margarina şi zahărul şi amesteci energic până se omogenizează. Dai deoparte şi laşi să se răcească puţin. Procedezi la fel şi pentru crema de cacao.

Într-o formă rotundă de tort cu inel detaşabil pui un strat de biscuiţi. Torni crema caramel, apoi crema de cacao şi 400 ml de frişcă vegetală bătută. Nivelezi, iar cu restul de frişcă decorezi tortul. Presari cacao şi pui din loc în loc bucăţi de ciocolată amăruie. Dai tortul la frigider peste noapte.

Mai multe