Tort cu cremă de brânză şi căpşuni
Pentru jumătatea ta, mâine de Dragobete, un răsfăţ cu o felie din acest tort, va fi mai mult decât şi-ar fi putut dori.
Ingrediente (1 tort)
Pentru blat 100 g făină 1 linguriţă praf de copt 100 g unt 75 g zahăr pudră 5 ouă 100 g zahăr 1 praf de sare
200 g smântână grasă
100 g brânză cremoasă
coaja de la 1 portocală
100 g zahăr pudră
200 g căpşuni
100 g fulgi de migdale
Mod de preparare
Pentru blat, mixezi untul cu zahărul pudră. Separat, baţi gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr tos şi sare. Torni peste compoziţia de unt. Adaugi făina şi praful de copt.
Baţi albuşurile spumă cu restul de zahăr tos şi sare apoi le încorporezi în aluatul de mai sus, amestecând de jos în sus. Întreaga compoziţie o torni într-o tavă tapetată şi o dai la cuptorul preîncălzit 35-40 de minute, până trece testul scobitorii.
Pentru cremă, mixezi brânza cu zahărul pudră şi coaja de portocală până obţii o cremă fină. Separat, baţi smântâna până se îngroaşă, apoi amesteci cele două compoziţii. Când blatul este gata, îl tai în două şi-l umpli cu 2/3 din crema de brânză. Deasupra decorezi tortul cu restul de cremă şi fulgi de migdale, iar pe laterale pui bucăţi de căpşuni.