Tort cu cremă de castane

18 februarie 2016   Mese festive

Un tort mai special, dar la fel de bun, perfect atât pentru ocaziile festive cât şi pentru momentele în care pofteşti la ceva dulce, tort cu cremă de castane.

De ce ai nevoie pentru tort cu cremă de castane

Pentru blat

4 ouă

4 linguri făină

4 linguri zahăr

4 linguri ulei

Pentru cremă

400 g piure de castane

400 g smântână grasă

150 g zahăr

1 linguriţă esenţă de rom

Pentru glazură

200 g smântână

4 linguri zahăr

200 g ciocolată neagră

Pentru sirop

100 ml apă

100 g zahăr

1 linguriţă esenţă de rom

Cum se prepară tort cu cremă de castane

Separi ouăle şi freci gălbenuşurile cu zahărul până capătă o consistenţă spumoasă. Torni uleiul în fir subţire, mixând până se omogenizează. Baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi în gălbenuşuri, iar, la final, omogenizezi făina. Torni compoziţia într-o tavă de tort tapetată şi o ţii la cuptor până trece testul scobitorii.

Laşi la răcorit blatul, înainte să-l tai în trei părţi egale.

Pentru umplutură, mixezi smântâna cu zahărul până devine o frişcă, pe care o omogenizezi cu piureul de castane şi torni esenţa de rom. Dai crema la rece pentru o oră, după care umpli feliile de blat, după ce le-ai însiropat, dizolvând zahărul în apa cu esenţă de rom.

Pentru glazură, topeşti pe baie de aburi ciocolata şi o omogenizezi în smântâna bătută cu zahărul. Torni glazura peste tort şi-l dai la rece peste noapte.

Mai multe