Tort cu cremă de ciocolată
Te poţi bucura de savoarea şi gustul acestui tort în orice zi a săptămânii. Dacă ai timp, îl poţi prepara chiar azi. Şi poţi înclocui zahărul cu un îndulcitor.
Ingrediente
3 ouă 20 g îndulcitor 2 linguri ulei 40 g făină 10 g cacao 1/4 linguriţă praf de copt 1 praf de sare 1 lingură de ulei, pentru uns tava
Pentru cremă
1 borcan cremă de alune cu cacao fără zahăr Monteoro
Mod de preparare
Cerni făina şi o amesteci cu praful de copt şi cu cacaua. Ţii toate ingredientele la temperatura camerei. Baţi albuşurile spumă tare cu praful de sare, apoi adaugi
îndulcitorul în ploaie şi mixezi continuu.
Separat, freci gălbenuşurile cu uleiul, apoi le încorporezi, cu ajutorul unui tel amestecând uşor de sus în jos, în albuşuri. Adaugi ingredientele uscate, în trei etape, amestecând cu telul după fiecare, având grijă să scapi de eventualele cocoloaşe. Tapetezi o tavă de tort cu hârtie de copt, doar fundul ei, iar pereţii îi ungi
cu ulei, şi răstorni în ea aluatul.
Dai tava la cuptorul încins, în prealabil, circa 20-30 de minute, faci testul cu scobitoarea şi laşi la răcit. Tai blatul în trei felii. Aşezi prima felie pe platou, ungi cu cremă de alune cu cacao Monteoro, aşezi altă felie, ungi cu crema de ciocolată, pui ultima felie şi îmbraci tortul cu cremă de alune cu cacao Monteoro, apoi dai tortul la frigider până a doua zi. Serveşti tortul cu o cupă de sorbet, fără zahăr.
sursa foto: Shutterstock