Tort cu cremă de lămâie, reţeta pas cu pas
Reţeta pe care ţi-o propunem este demnă pentru ocaziile festive, când vrei să prepari ceva special, gătit cu drag.
Ingrediente pentru tort cu cremă de lămâie
Pentru balt
4 ouă
20 g zahăr (pentru gălbenuşuri)
20 g miere
20 ml lapte
30 ml ulei
esenţă de vanilie, după gust
120 g făină
zeama de la 1 lămâie
coaja rasă de la 1 lămâie
70 g zahăr (pentru albuşuri)
Pentru cremă
240 ml frişcă
60 g zahăr
50 g cremă de lămâie
felii de lămâie, pentru servire
Mod de preparare tort cu cremă de lămâie
Încălzeşti cuptorul la 160 de grade. Într-un bol, baţi gălbenuşurile şi zahărul. Adaugi laptele, esenţa de vanilie şi coaja de lămâie.
Încorporezi treptat făina.
Într-un vas separat, mixezi albuşurile, până fac spumă. Adaugi zeama de lămâie şi zahăr, până obţii o cremă.
Combini conţinutul cele două compoziţii şi omogenizezi. Torni într-o tavă specială şi dai la copt, 40 de minute.
Pentru glazură, baţi frişca şi zahărul, până se întăreşte. Adaugi puţină crema de lămâie şi dai la rece.
Tai blatul de tort în jumătate. Ungi cu cremă de lămâie şi frişcă.
Uneşti jumătăţile şi întinzi restul de cremă uniform.
Dai la frigider 30 de minute. Decorezi cu felii de lămâie. Serveşti imediat.
Sursa http://www.bearnakedfood.com