Tort cu cremă de lămâie, reţeta pas cu pas

26 aprilie 2017   Mese festive

Reţeta pe care ţi-o propunem este demnă pentru ocaziile festive, când vrei să prepari ceva special, gătit cu drag.

Ingrediente pentru tort cu cremă de lămâie

Pentru balt

4 ouă

20 g zahăr (pentru gălbenuşuri)

20 g miere

20 ml lapte

30 ml ulei

esenţă de vanilie, după gust

120 g făină

zeama de la 1 lămâie

coaja rasă de la 1 lămâie

70 g zahăr (pentru albuşuri)

Pentru cremă

240 ml frişcă

60 g zahăr

50 g cremă de lămâie

felii de lămâie, pentru servire

Mod de preparare tort cu cremă de lămâie

Încălzeşti cuptorul la 160 de grade. Într-un bol, baţi gălbenuşurile şi zahărul. Adaugi laptele, esenţa de vanilie şi coaja de lămâie.

Încorporezi treptat făina.

Într-un vas separat, mixezi albuşurile, până fac spumă. Adaugi zeama de lămâie şi zahăr, până obţii o cremă.

Combini conţinutul cele două compoziţii şi omogenizezi. Torni într-o tavă specială şi dai la copt, 40 de minute.

Pentru glazură, baţi frişca şi zahărul, până se întăreşte. Adaugi puţină crema de lămâie şi dai la rece.

Tai blatul de tort în jumătate. Ungi cu cremă de lămâie şi frişcă.

Uneşti jumătăţile şi întinzi restul de cremă uniform.

Dai la frigider 30 de minute. Decorezi cu felii de lămâie. Serveşti imediat.

Sursa http://www.bearnakedfood.com

Mai multe