Tort cu cremă şi afine

17 august 2015   Mese festive

Nu ştiu dacă vă facem poftă de o felie din acest tort delicios numai dacă vă arătăm poza, dar cu siguranţă nu vei renuţa aşa uşor dacte vei apuca să prepari reţeta.

Ingrediente

Pentru pandişpan 7 ouă 7 linguri de zahăr 7 linguri de făină 1 fiolă esenţă de vanilie

500 g brânză mascarpone

10 linguri zahăr

250 g smântână

250 ml frişcă lichidă

750 g afine

2 pliculeţe gelatină

1 esenţă de vanilie

frunze de mentă pentru decor

Cum se prepară

Pentru pandişpan, se separă ouăle, se bat albuşurile spumă, se pune zahărul şi se bate până când acesta s-a topit. Se adaugă gălbenuşurile pe rând, apoi făina şi esenţa de vanilie, amestecând uşor de jos în sus. Se unge o tavă cu unt şi se tapetează cu făină, se pune compoziţia şi se bagă la cuptor pentru 20 de minute. Când s-a răcit, se taie în două. Brânza mascarpone se amestecă cu esenţa de vanilie şi cu zahărul şi se bate cu mixerul până ce se întăreşte (zahărul înmoaie brânza), iar apoi se încorporează smântâna şi se dă la rece pentru 30 de minute. Între timp, se bate frişca (se bagă şi ea la rece) şi se pune gelatina la înmuiat în 100 ml apă. Se topeşte pe foc şi se lasă şi ea la răcit. Afinele se spală, se pun la scurs şi se împart în două. După 30 de minute, se scot frişca şi crema de la rece şi se amestecă amândouă cu gelatina. Crema obţinută se împarte în două. O parte se amestecă cu jumătate din afine. Se aşază în tavă o parte de blat, urmează crema cu afine şi peste ea cealaltă parte de blat. Deasupra se pun afinele rămase şi peste ele a doua parte de cremă. Se dă la frigider pentru aproximativ 3 ore. Se serveşte decorată cu afine şi cu frunze de mentă.

Mai multe