Tort cu dovleac şi nuci

9 ianuarie 2015   Mese festive

E sfârşit de săptămână şi poate că veţi avea musafiri la masă. Acest tort cu dovleac şi nuci ar putea fi o alegere perfectă pentru un desert ceva mai sofisticat.

Ingrediente pentru tort cu dovleac şi nuci

Pentru aluat 12 linguri făină 5 ouă 10 linguri de zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat 1 praf de copt 6 linguri ulei 6 linguri lapte

500 g piure de dovleac

100 g nuci măcinate

1 linguriţă scorţişoară măcinată

coajă rasă de portocală

100 g zahăr

150 g fistic

boabe de rodie

frunze de mentă

Modul de preparare al reţetei de tort cu dovleac şi nuci

Amesteci piureul de dovleac cu zahărul, nuca măcinată şi le căleşti, la foc mic, amestecând permanent să nu se prindă. Când scade bine zeama, adaugi coaja rasă de portocală,

scorţişoara măcinată şi amesteci. Laşi la răcit.

Între timp, mixezi ouăle cu zahărul, zahărul vanilat, adaugi uleiul, laptele şi la sfârşit făina cernută cu praful de copt. Torni jumătate din aluat într-o formă detaşabilă

unsă cu unt şi o coci circa 15 minute. Scoţi tava din cuptor, adaugi umplutura (opreşti ¼ pentru decor) şi acoperi deasupra cu restul de aluat. Introduci din nou tortul în cuptor

şi coci încă 20-30 de minute.

Scoţi inelul detaşabil al formei, îmbraci tortul cu umplutura oprită şi tapetezi pereţii laterali cu fistic, apăsând uşor să se lipească. Laşi să se răcească bine şi îl serveşti

decorat cu boabe de rodie şi frunze aromate de mentă verde.

sursa foto: Shutterstock

Mai multe