Tort cu frişcă

20 decembrie 2014   Mese festive

Tort cu frişcă sau de ce nu, „tort de zăpadă“, pentru că aşa cum este decorat, te trimite cu gândul la o lume de basm, veselă.

Tort cu frişcă

Ce ai nevoie

Pentru blat

4 ouă 4 linguri zahăr 5 linguri făină coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie

Pentru cremă

3 ouă

3 linguri zahăr

3 linguri lapte praf

500 ml frişcă lichidă

2 pliculeţe gelatină

1 fiolă esenţă de vanilie

1 linguriţă esenţă de portocală

Pentru decor

250 ml frişcă

boabe de cafea

figurine decorative (opţional)

100 g nucă măcinată

Cum se prepară

Se bat albuşurile spumă tare cu zahărul. Se adaugă coaja rasă şi o lingură de zeamă de lămâie şi gălbenuşurile treptat. Se încorporează făina, amestecând uşor de jos în sus. Se toarnă compoziţia într-o formă de tort tapetată cu folie specială de copt şi se introduce în cuptorul preîncălzit circa 25-30 de minute. Se lasă blatul de tort să se răcească.

Se amestecă ouăle cu trei linguri de zahăr şi cu laptele praf într-o crăticioară. Se pun pe aburi şi se lasă până se întăreşte, amestecând continuu. Se adaugă esenţa de vanilie şi de portocală şi se lasă să se răcească. Se pune gelatina la înmuiat în 100 ml de apă, după care se topeşte pe foc, fără să dea în fiert. Se lasă să se răcorească şi se amestecă cu crema de ouă.

Se bate frişca şi se încorporează în cremă.

Se taie blatul de tort în două, se aşază primul blat într-o formă rotundă, se toarnă crema de vanilie şi se dă la rece pentru 30 de minute. Se scoate forma de la rece, se pune deasupra al doilea blat şi se introduce la rece pentru 5-6 ore.

Se scoate tortul din formă, se îmbracă cu frişcă şi se decorează cu frişcă, nucă, omuleţi de zăpadă decorativi şi cafea, ca în imagine sau după inspiraţie. Acest tort cu frisca se mai lasă la rece o oră înainte să se servească.

tort cu frisca

Tort cu ciocolata si piersici

Tort cu ciocolata si piersici

Tort caramel cu nuci

Tort caramel cu nuci

Tort de biscuiti cu mere si caramel

Tort de biscuiti cu mere si caramel

sursa foto: StockFood

Mai multe