Tort cu frişcă şi ananas
Fie că foloseşti ananas crud sau din compot, este exact ingredientul potrivit pentru acest desert.
Ingrediente (6 porţii)
300g biscuiţi simpli
150g miez de nucă
100g ciocolată
2-3 linguri cacao
1 esenţă de rom
1 compot de ananas
5 linguri zahăr
400ml frişcă lichidă
1 esenţă de vanilie
100g ciocolată cu lapte pentru decor
4 linguri fistic pentru decor
1 pacheţel gelatină
Mod de preparare:
Dai biscuiţii şi nuca prin maşina de tocat şi le pui într-un castron mai mare. Adaugi cacaua, zahărul, ciocolata topită, jumătate din ananasul din compot tăiat mărunt şi esenţa de rom. Torni din zeama de compot treptat, amestecând continuu, până compoziţia se leagă. Nu trebuie să fie foarte moale. Tai ananasul rămas cubuleţe, baţi frişca cu esenţa de vanilie şi o amesteci cu gelatina topită şi lăsată la răcit.
Într-o formă de tort cu pereţi detaşabili aşezi compoziţia de biscuiţi pe mijloc şi o modelezi cu un cuţit cu lama mai lată. Torni frişca în formă şi o dai la rece o oră. Scoţi tortul din formă, îl decorezi deasupra cu bucăţelele de ananas tăiate cubuleţe şi ciocolată rasă. Tapetezi lateralele tortului cu fisticul zdrobit şi dai la rece.