Tort cu frişcă şi vanilie

3 ianuarie 2017   Mese festive

Este poate cea mai simplă şi mai rapidă reţetă de tort cu blat de pandişpan şi cremă de vanilie. Dacă nu ne crezi, te invităm să o încerci!

De ce ai nevoie pentru tort cu frişcă şi vanilie

Pentru blat

500 g făină

300 g zahăr pudră

1 linguriţă praf de copt

1 praf de sare

3 ouă

200 ml iaurt

100 ml lapte

100 ml ulei

2 linguriţe esenţă de vanilie

Pentru cremă

600 g frişcă

200 g zahăr pudră

1 linguriţă esenţă de vanilie

 Cum se prepară tortul cu frişcă şi vanilie

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o formă. Amesteci făina cu praful de copt, sarea şi zahărul. Baţi ouăle cu iaurtul, laptele, uleiul şi esenţa de vanilie. Încorporezi făina şi omogenizezi. Torni blatul în formă şi-l ţii la cuptor până când trece testul scobitorii. Îl scoţi din formă, îl laşi la răcit şi-l tai în trei felii egale.

Mixezi frişca cu zahărul pudră şi esenţa de vanilie până când se întăreşte. Ungi prima felie de blat cu frişcă, o aşezi pe a doua şi repeţi, deasupra fiind o felie de blat. Îmbraci tortul în frişca rămasă şi îl decorezi după imaginaţie.

Sursa http://nishkitchen.com

http://nishkitchen.com

Mai multe