Tort cu frişcă şi vanilie
Este poate cea mai simplă şi mai rapidă reţetă de tort cu blat de pandişpan şi cremă de vanilie. Dacă nu ne crezi, te invităm să o încerci!
De ce ai nevoie pentru tort cu frişcă şi vanilie
Pentru blat
500 g făină
300 g zahăr pudră
1 linguriţă praf de copt
1 praf de sare
3 ouă
200 ml iaurt
100 ml lapte
100 ml ulei
2 linguriţe esenţă de vanilie
Pentru cremă
600 g frişcă
200 g zahăr pudră
1 linguriţă esenţă de vanilie
Cum se prepară tortul cu frişcă şi vanilie
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o formă. Amesteci făina cu praful de copt, sarea şi zahărul. Baţi ouăle cu iaurtul, laptele, uleiul şi esenţa de vanilie. Încorporezi făina şi omogenizezi. Torni blatul în formă şi-l ţii la cuptor până când trece testul scobitorii. Îl scoţi din formă, îl laşi la răcit şi-l tai în trei felii egale.
Mixezi frişca cu zahărul pudră şi esenţa de vanilie până când se întăreşte. Ungi prima felie de blat cu frişcă, o aşezi pe a doua şi repeţi, deasupra fiind o felie de blat. Îmbraci tortul în frişca rămasă şi îl decorezi după imaginaţie.
Sursa http://nishkitchen.com