Tort cu fructe confiate şi gem FOTO

17 decembrie 2015   Mese festive

Arată pretenţios, ar face cinste până şi unei mese de familie burgheză, dar este atât de uşor de preparat. Nu ne crede pe cuvânt, încearc-o!

Ingrediente (1 tort)

Pentru blat 50 g stafide 3 linguri rom 100 g unt 2 ouă 100 g zahăr pudră 1 lingură cacao 50 g miere 50 g fructe confiate asortate 50 g coajă de lămâie şi de portocală confiată 250 g făină 1 pachet praf de copt 1 linguriţă scorţişoară măcinată 200 ml lapte

100 g gem de caise

200 g ciocolată

2 linguri smântână dulce

decoraţiuni din ciocolată albă sau din marţipan

Mod de preparare

Într-un castron, baţi untul moale şi adaugi gălbenuşurile pe rând. Între timp, pui stafidele la înmuiat în rom şi le laşi o jumătate de oră.

Amesteci untul cu zahărul pudră şi cacaua, adaugi mierea, făina, praful de copt, scorţişoara şi laptele treptat. Încorporezi albuşurile bătute spumă, stafidele, fructele şi coaja confiate.

Ungi şi tapetezi o formă de tort şi torni compoziţia. Introduci în cuptor, la foc potrivit, timp de 50 de minute. Laşi să se răcească în formă, după care tai blatul în două pe orizontală.

Pui gemul de caise pe primul blat şi acoperi cu al doilea. Îl aşezi pe un grătar şi torni ciocolata topită cu smântâna dulce pe baie de aburi.

Ornezi tortul cu decoraţiunile albe după inspiraţie şi introduci prăjitura la frigider 30 de minute, ca să se întărească glazura.

Mai multe