Tort cu fructe de pădure

22 aprilie 2016   Mese festive

Pentru ziua specială a Floriilor prepară un delicios tort cu fructe de pădure, la care ai nevoie şi de fulgi de migdale, care sunt considerate un adevărat aliment-medicament. Este bogată în acizi graşi mononesaturaţi, fitosteroli, fibre, poteine, vitamine şi minerale, care scad colesterolul „rău“, remineralizează oasele, reglează digestia şi reduc pofta de mâncare. Studiile arată că un consum zilnic de 30 g de migdale scade cu până la 45% riscul de boli cardiace.

Ingrediente (1 tort)

Pentru blat 3 ouă 3-4 linguri făină 1 esenţă vanilie 1-2 linguri ulei 3 linguri zahăr pudră 1 praf sare

300 g mascarpone

200 g smântână pentru frişcă

100 g zahăr pudră

200 g fructe de pădure

1 ½ plic gelatină

1 esenţă de vanilie

fulgi de migdale

300-400 g fructe de pădure

50 ml apă

100-150 g zahăr

6 foi gelatină

Mod de preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi albuşurile spumă cu praful de sare şi cu zahărul pudră. În alt bol, freci gălbenuşurile cu uleiul şi cu esenţa de vanilie, apoi le adaugi peste albuşuri şi amesteci uşor, de jos în sus. Încorporezi treptat făina, torni compoziţia într-o tavă rotundă cu fund detaşabil tapetată şi dai la cuptorul încins în prealabil până trece testul scobitorii.

Mixezi mascarpone cu zahărul şi cu esenţa de vanilie. Separat, baţi smântana pentru frişcă şi o încorporezi în prima compoziţie. Adaugi fructele de pădure, amesteci şi pui gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe plic. Laşi blatul în forma de tort, torni crema, nivelezi şi dai la frigider 30-40 de minute.

Prepari jeleul astfel: amesteci apa cu zahărul şi le pui pe foc. Laşi să fiarbă până începe să se îngroaşe siropul, adaugi fructele de pădure şi mai laşi cel mult 5 minute. Ţii foile de gelatină în apă rece, iar când încep să se topească le pui peste siropul cu fructe şi amesteci bine. Torni compoziţia peste cremă şi mai laşi la frigider 3-4 ore. Scoţi cu grijă tortul din formă şi îl decorezi cu fulgi de migdale înainte de servire.

Mai multe