Tort cu gem de portocale
Tortul cu gem de portocale este un desert delicios, ideal pentru o ocazie specială sau pentru a înfrumuseța un weekend de familie.
Ingrediente
350 g făină 8 ouă
200 g zahăr
coaja și zeama de la 2 portocale
60 ml ulei
2 linguriţe praf de copt
300 g gem de portocale
Mod de preparare
Pentru blat, amesteci făina cu praful de copt și le cerni într-un bol. Separi gălbenușurile de albușuri. Mixezi gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, până obţii o compoziţie pufoasă. Torni sucul de portocale, amesteci, presari coaja rasă și torni uleiul. Omogenizezi amestecul.
Separat, baţi albușurile spumă cu restul de zahăr.
Adaugi, alternativ, în gălbenușuri, făina, amesteci cu o paletă, apoi albușuri și amesteci din nou. Procedezi astfel până termini ingredientele.
Răstorni aluatul într-o tavă de tort în care ai pus hârtie de copt. Coci blatul la cuptorul încins în prealabil, până trece testul scobitorii. Îl lași la răcit, apoi îl tai în trei felii.
Așezi o felie pe platou, întinzi gem, netezești, acoperi cu a doua felie, pui gem, apoi o așezi pe ultima și întinzi restul de gem.
Ții tortul la rece până în momentul servirii.