Tort cu gem de portocale

5 februarie 2025   Mese festive

Tortul cu gem de portocale este un desert delicios, ideal pentru o ocazie specială sau pentru a înfrumuseța un weekend de familie.

Ingrediente

350 g făină 8 ouă

200 g zahăr

coaja și zeama de la 2 portocale

60 ml ulei

2 linguriţe praf de copt

300 g gem de portocale

Mod de preparare

Pentru blat, amesteci făina cu praful de copt și le cerni într-un bol. Separi gălbenușurile de albușuri. Mixezi gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, până obţii o compoziţie pufoasă. Torni sucul de portocale, amesteci, presari coaja rasă și torni uleiul. Omogenizezi amestecul.

Separat, baţi albușurile spumă cu restul de zahăr.

Adaugi, alternativ, în gălbenușuri, făina, amesteci cu o paletă, apoi albușuri și amesteci din nou. Procedezi astfel până termini ingredientele.

Răstorni aluatul într-o tavă de tort în care ai pus hârtie de copt. Coci blatul la cuptorul încins în prealabil, până trece testul scobitorii. Îl lași la răcit, apoi îl tai în trei felii.

Așezi o felie pe platou, întinzi gem, netezești, acoperi cu a doua felie, pui gem, apoi o așezi pe ultima și întinzi restul de gem.

Ții tortul la rece până în momentul servirii.

Mai multe