Tort cu iaurt şi fistic FOTO

10 octombrie 2016   Mese festive

După o masă copioasă, ai nevoie de un desert mai uşor, iar această prăjitură răcoritoare îţi scurtează timpul petrecut în bucătărie.

Pentru ca blatul să-ţi crească, ţine toate ingredientele la temperatura camerei, mai puţin frişca. Dacă vrei ca iaurtul să fie bine scurs, pune-l într-un tifon şi aşază-l într-un vas cu mălai, acesta va sorbi zerul. Dacă nu ai fistic, poţi orna prăjitura cu nuci zdrobite.

Ingrediente

4 ouă mari 4 linguri făină 4 linguri zahăr 1 linguriţă praf de copt 500 g iaurt gras 2 plicuri gelatină 1 praf de sare 250 g frişcă bătută zahăr după gust 150 g fistic mărunţit 150 g nuci măcinate zeama de la o lămâie

Mod de preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă tare împreună cu un praf de sare. Freci gălbenuşurile cu cele 4 linguri de zahăr până când se topeşte.

Adaugi nuca măcinată peste albuşuri şi pui gălbenuşurile. Torni făina în ploaie, amestecată cu praful de copt, şi omogenizezi ingredientele. Tapetezi o formă rotundă cu inel detaşabil şi torni compoziţia. O ţii la cuptor până trece testul scobitorii. O scoţi şi o laşi să se răcească.

Pentru cremă, amesteci iaurtul bine scurs cu zahăr, după gust. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe plic şi o pui în iaurt. Adaugi frişca, zeama de lămâie şi 50 g de fistic mărunţit. Omogenizezi ingredientele.

Pui umplutura peste blat şi nivelezi. Dai prăjitura la rece 4-5 ore. După ce ai scos-o din tavă, presari fistic mărunţit.

Mai multe