Tort cu kiwi şi blat de biscuiţi
Kiwi este unul dintre cele mai îndrăgite fructe de sezon. Motiv pentru care am preparat cel mai bun tort cu kiwi.
Ingrediente (1 tavă)
Pentru blat 200 g biscuiţi 75 g unt
1 pachet foi de gelatină (10 g)
500 ml lapte
150 g zahăr tos
500 g brânză de vaci
500 ml frişcă lichidă
12 kiwi
Mod de preparare
Fărâmiţezi biscuiţii şi-i amesteci cu untul topit. Acoperi cu acest amestec fundul unei forme de tort cu partea de jos detaşabilă şi dai blatul la frigider 30 de minute. Prepari foile de gelatină conform indicaţiilor de pe ambalaj. Fierbi jumătate din cantitatea de lapte cu 100 g din zahărul tos. Stingi focul şi încorporezi foile de gelatină scurse. Adaugi brânza de vaci, restul de lapte şi frişca bătută.
Cureţi şi feliezi fructele de kiwi. Pui jumătate din cantitatea de cremă peste blatul de biscuiţi şi o nivelezi. Aşezi rondele de kiwi, după care acoperi cu crema păstrată. Decorezi cu feliile de kiwi rămase şi dai tortul la frigider cel puţin 12 ore.