Tort cu lapte condensat
Dacă aveţi o ocazie specială de sărbătorit în familie, această reţetă este foarte potrivită pentru a-i răsfăţa pe cei dragi.
Ingrediente (1 tort)
Pentru foi 4 ouă 100 g zahăr 100 g făină ½ plic praf de copt 25 g cacao
200 g unt
200 ml lapte condensat
2 ouă
100 g zahăr
1 linguriţă esenţă de vanilie
1 praf nucşoară măcinată
1 linguriţă coniac
200 g ciocolată
100 ml frişcă lichidă
100 g alune sau nuci
boabe de strugure
steluţe din marţipan
Mod de preparare
Pentru blat, mixezi ouăle cu zahărul până devin spumă. Adaugi încet făina cernută cu praful de copt şi cacaua. Torni compoziţia într-o formă unsă şi tapetată cu diametrul de
16 cm şi coci în cuptorul preîncălzit circa 40 de minute. Laşi să se răcească şi tai blatul pe orizontală în trei sau în patru.
Pentru cremă, mixezi ouăle cu zahărul, adaugi esenţa, nucşoara şi coniacul. Mixezi spumă untul cu laptele condensat, adaugi amestecul cu ouă şi omogenizezi. Pui deoparte puţină cremă pentru decor, iar cu restul umpli foile. Pui prăjitura la rece până se încheagă crema şi o glazurezi cu ciocolata topită pe baie de aburi cu frişca lichidă. Tapetezi marginile cu alune sau cu nucă măcinată. Dai la rece până se întăreşte glazura, după care o tai bucăţi şi decorezi fiecare bucată cu crema oprită, boabe de strugure şi cu steluţe din marţipan.