Tort cu mac şi caise FOTO
Acest tort cu ma şi caise este un desert aromat şi răcoritor, numai bun pentru sfârşitul de săptămână! Ştiai că mineralele din caisă, îndeosebi cupru, fier şi magneziu, combat anemia? Fie uscate, fie proaspete, caisele conţin şi potasiu. Dacă foloseşti fructele din compot, ai grijă la cantitatea de zahăr din compoziţia acestuia!
Tort cu mac şi caise - Ingrediente (1 tort)
2 căni făină 1 lingură cu vârf de cacao 2 căni zahăr pudră 1 cană cu mac 1 cană lapte 4 ouă 200 g margarină 1 linguriţă bicarbonat 1 borcan caise compot 1 borcan gem caise 200 g nuci pisate 1 praf sare oţet
Tort cu mac şi caise - Mod de preparare
Mixezi gălbenuşurile cu zahărul până se albesc, adaugi treptat laptele, făina, margarina la temperatura camerei, macul, cacaua, bicarbonatul stins cu puţin oţet şi, la sfârşit, albuşurile bătute spumă tare cu un praf de sare.
Torni compoziţia într-o formă de tort tapetată şi ţii să se coacă în cuptorul preîncălzit circa 40-45 de minute, apoi îl laşi la răcit.
Tai blatul în două felii şi o ungi pe prima cu gem de caise în strat subţire, apoi aşezi felii de caise din compot, bine scurse şi tăiate după dorinţă.
Aşezi cealaltă felie şi presezi puţin. Întinzi un strat de gem, presari nuci pisate şi aşezi felii de caise din compot. Dai la frigider câteva ore înainte de a servi.