Tort cu mandarine şi cremă de brânză FOTO
Înainte de a apărea căpşunile şi alte fructe de primăvară în pieţe, mai profităm de portocale, mandarine şi banane.
Ingrediente (10 porţii)
Pentru aluat 125 g unt 250 g făină 100 g zahăr 1 gălbenuş
250 g brânză dulce
4 ouă
100 g zahăr
1 esenţă vanilie
250 ml smântână
1 lămâie
1 compot de mandarine
1 pachet jeleu de portocale
sau gelatină galbenă
Mod de preparare
Într-un vas se pune untul moale tăiat bucăţi mici, se adaugă făina cernută, zahărul, gălbenuşul şi se frământă un aluat potrivit de tare. Se pune într-o folie de plastic şi se lasă la frigider 30 de minute.
Se împarte aluatul în două părţi. Din prima se întinde o foaie rotundă care se pune pe fundul unei forme de tort cu pereţi detaşabili. Cealaltă parte se întinde într-o bandă de 5 cm lăţime şi se îmbracă cu ea pereţii formei.
Marginea se acoperă cu folie de aluminiu apăsând uşor, iar aluatul de pe fund se înţeapă cu furculiţa. Se introduce forma în cuptorul preîncălzit şi se coace timp de
15 minute.
Se amestecă brânza cu ouăle, zahărul, esenţa de vanilie, coaja rasă de la o lămâie şi smântâna. Se scoate folia de aluminiu, se toarnă crema de brânză, se mai coace 40 de minute, după care se lasă să se răcească în formă.
Se scurg mandarinele din compot şi se aşază deasupra tartei. Se pregăteşte jeleul conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi se ung mandarinele cu el. Se lasă să se întărească la frigider.