Tort cu mango

12 decembrie 2015   Mese festive

Uimeşte-ţi invitaţii din seara de Crăciun cu o felie din deliciosul tort cu mango pe care le-ai pregătit după reţeta noastră.

Ingrediente (1 tort)

Pentru blat 3 ouă 3 linguri zahăr 50 g unt 1 linguriţă esenţă de portocale 1 praf de sare 4 linguri făină

250 brânză de vaci

250 ml frişcă lichidă

2 linguriţe esenţă de vanilie

4 linguri zahăr pudră

1 pliculeţ gelatină

4 fructe de physalis

1 bucată mango

100 g fructe de physalis

1 bucată mango

200 g nucă de cocos

Cum se prepară

Se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul şi se mixează până se topeşte. Se bat gălbenuşurile spumă cu untul şi esenţa de portocale şi se adaugă treptat în albuşuri. Se adaugă făina şi se amestecă uşor, de jos în sus. Se toarnă aluatul într-o formă de tort unsă şi tapetată şi se coace, la foc mic, 15-20 de minute. Se lasă să se răcească.

Se mixează brânza scursă bine cu zahărul şi esenţa de vanilie, după care se încorporează treptat în frişca bătută bine. Se adaugă gelatina înmuiată înainte şi topită pe baie de aburi şi mango şi physalis tăiate cubuleţe.

Se toarnă compoziţia peste blat şi se dă la rece pentru câteva ore. Se scoate din formă, se decorează pe margini cu felii foarte subţiri de nucă de cocos şi deasupra cu bucăţi de mango şi de physalis.

Mai multe