Tort cu mere întregi caramelizate

26 octombrie 2015   Mese festive

Cu un blat pufos şi mere crocante, acest tort va deveni preferatul tău în zilele reci de toamnă. Iată cum faci tort cu mere întregi caramelizate.

De ce ai nevoie pentru tort cu mere întregi caramelizate

Pentru blat

6 ouă

6 linguri zahăr

6 linguri făină

1 limgură ulei

1 lingură apă rece

1 pliculeţ praf de copt

Pentru umplutură

10 mere medii

7 linguri zahăr

2 linguri zahăr brun

1/2 linguriţă scorţişoară

6 linguri gem

Pentru caramel

100 ml smântână

6 linguri zahăr

100 g unt

Caramelizăm (nu trebuie să se ardă!)  cele 7 linguri de zahăr direct în tava (diametru de 28 cm)  ăn care urmează să coacem merele.

Află de AICI cum se prepară tortul cu mere caramelizate.

Află de AICI cum se prepară tortul cu mere caramelizate.

Mai multe