Tort cu mere şi cremă de vanilie

30 ianuarie 2015   Mese festive

Te provocăm azi, pentru că tot este sfârşitul unei săptămâni obositoare, la un tort cu mere şi cremă de vanilie. Delicios! Te vei linge pe degete!

Pentru 8 porţii

Ingrediente pentru tort cu mere şi cremă de vanilie

Pentru blat

3 ouă 1 pachet zahăr vanilat 80 g zahăr pudră 80 g făină 1 lingură cafea măcinată 20 g cacao

Pentru umplutura de mere

300 ml apă

3 mere

100 g zahăr

1 pachet cu praf de budincă de vanilie

Pentru umplutura de ness

250 g brânză de vaci

100 g zahăr pudră

4 linguriţe ness

10 g gelatină

80 ml apă

250 ml frişcă lichidă

Pentru decor

1 linguriţă cacao

2 mere

Mod de preparare pentru tort cu mere şi cremă de vanilie

Pentru blat, mixezi gălbenuşurile cu zahărul vanilat şi le adaugi treptat în albuşurile bătute spumă tare cu zahărul pudră. Adaugi făina cernută cu pudra de cacaoşi cafeaua şi amesteci uşor, de jos în sus. Torni aluatul într-o formă de tort cu pereţi detaşabili cu diametrul de 26 cm unsă şi tapetată şi o introduci în cuptorul preîncălzit la 180 de grade celsius pentru 30 de minute. Îl laşi să se răcească. Cureţi merele de coajă şi de seminţe, le tai cuburi şi le pui într-o cratiţă cu zahărul şi 300 ml de apă. Laşi să se înmoaie puţin, pui praful de budincă dizolvat în puţină apă, amesteci şi laşi pe focîncă două minute. Torni umplutura peste blat şi dai la frigider să se întărească. Aşa ai obţinut cel mai bun tort cu mere şi cremă de vanilie.

Mai multe