Tort cu mere şi cremă de vanilie
Te provocăm azi, pentru că tot este sfârşitul unei săptămâni obositoare, la un tort cu mere şi cremă de vanilie. Delicios! Te vei linge pe degete!
Pentru 8 porţii
Ingrediente pentru tort cu mere şi cremă de vanilie
Pentru blat
3 ouă 1 pachet zahăr vanilat 80 g zahăr pudră 80 g făină 1 lingură cafea măcinată 20 g cacao
Pentru umplutura de mere
300 ml apă
3 mere
100 g zahăr
1 pachet cu praf de budincă de vanilie
Pentru umplutura de ness
250 g brânză de vaci
100 g zahăr pudră
4 linguriţe ness
10 g gelatină
80 ml apă
250 ml frişcă lichidă
Pentru decor
1 linguriţă cacao
2 mere
Mod de preparare pentru tort cu mere şi cremă de vanilie
Pentru blat, mixezi gălbenuşurile cu zahărul vanilat şi le adaugi treptat în albuşurile bătute spumă tare cu zahărul pudră. Adaugi făina cernută cu pudra de cacaoşi cafeaua şi amesteci uşor, de jos în sus. Torni aluatul într-o formă de tort cu pereţi detaşabili cu diametrul de 26 cm unsă şi tapetată şi o introduci în cuptorul preîncălzit la 180 de grade celsius pentru 30 de minute. Îl laşi să se răcească. Cureţi merele de coajă şi de seminţe, le tai cuburi şi le pui într-o cratiţă cu zahărul şi 300 ml de apă. Laşi să se înmoaie puţin, pui praful de budincă dizolvat în puţină apă, amesteci şi laşi pe focîncă două minute. Torni umplutura peste blat şi dai la frigider să se întărească. Aşa ai obţinut cel mai bun tort cu mere şi cremă de vanilie.