Tort cu mere şi curmale

10 aprilie 2015   Mese festive

Acest tort cu mere şi curmale este un tort mai special. Un tort potrivit pentru ocazii special, o prăjitură care combină perfect aromele dulci cu cele acrişoare.

Ingrediente pentru tort cu mere şi curmale

Pentru blat 100 g zahăr pudră 90 g unt 5 ouă 40 g pesmet 2 linguri pudră de cacao 1 pliculeţ zahăr vanilat

2 mere

80 g zahăr

1 lingură rom

1 lingură zeamă de lămâie

1 linguriţă scorţişoară măcinată

100 g ciocolată neagră

150 g miez de nucă rumenită şi mărunţită

1 măr

14 curmale

Mod de preparare pentru tort cu mere şi curmale

Pentru umplutură, cureţi merele de coajă, scoţi sâmburii şi le tai cubuleţe, apoi le fierbi cu zahărul, romul şi scorţişoara măcinată până scad bine şi încep să se lege. Le laşi la răcit şi le stropeşti cu zeamă de lămâie. Freci gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat până se formează o cremă. Adaugi pesmetul, untul, puţin câte puţin, pudra de cacao, iar la sfârşit adaugi albuşurile bătute spumă tare. Amesteci uşor până se integrează albuşurile, apoi torni compoziţia într-o formă de tort, unsă şi tapetată cu făină sau pesmet. Introduci tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Tai blatul de tort în două, pe orizontală, adaugi umplutura de mere între foi şi montezi tortul. Topeşti ciocolata, torni ¾ din ea şi în restul înmoi curmalele. Presari nuca peste tort, aşezi curmalele şi felii de măr crude.

Mai multe