Tort cu morcovi si mango
Din pe lista torturilor de iarnă nu poate lipsi acest delicios tort cu morcovi şi mango.
De ce ai nevoie pentru tort cu morcovi şi mango
Pentru blat: ● 2 morcovi mari ● 400 g compot de mango ● 100 g nuci ● suc de la 1 portocală ● 120 g miere ● 245 g ulei ● 320 g făină ● 3 linguri cacao ● 2 linguri amidon de porumb ● 1 linguriţă praf de copt ● ½ linguriţă bicarbonat Pentru umplutură: ● 230 g cremă de brânză ● 50 g unt ● 200 g zahăr pudră ● 200 g dulceaţă de mango Pentru glazură: ● 1 pahar zahăr pudră ● suc de portocale Pentru decor: ● 1 mango
Cum se prepară tort cu morcovi şi mango
Pentru blat, zdrobeşti cu blenderul bucăţile de mango. Dai morcovii prin răzătoare şi-i amesteci cu sucul de portocală. Adaugi piureul de mango. Torni uleiul, mierea uşor încălzită şi amesteci bine toate ingredientele, apoi omogenizezi nucile măcinate, făina şi pudra de cacao cernute, amidonul, praful de copt şi bicarbonatul. Răstorni aluatul într-o tavă tapetată şi îl coci 60-70 de minute, la 180 °C. După ce blatul s-a răcit, îl tai în trei felii egale.
Pentru cremă, baţi untul moale până devine cremos. Adaugi crema de brânză şi, treptat, zahărul pudră.
Pentru glazură, amesteci zahărul pudră cu sucul de portocale până obţii o compoziţie cremoasă.
Ungi fiecare felie de blat cu dulceaţă de mango şi cremă de unt. Deasupra torni glazura, decorezi cu cremă de unt şi cu felii de mango. Dai la frigider 3-4 ore înainte să-l serveşti.