Tort cu mousse de ciocolată

10 noiembrie 2015   Mese festive

Cui nu-i place ciocolata? Sau cui nu i-ar plăcea o porţie de tort cu mousse de ciocolată? Ei bine, iată că noi avem pentru tine o reţetă de tort cu mousse de ciocolată, absolut delicios la cre poţi servi un pahar de vin roşu demidulce sau demisec. Sau pur şi simplu o cană cu cafea fierbinte.

Tort cu mousse de ciocolată - Ingrediente (1 tort)

4 ouă, la tempereatura camerei 125 g zahăr tos 2/3 cană (100 g) făină 30 g cacao 25 g unt, topit 1/4 cană (55 g) zahăr brun 2 linguriţe coniac ciocolată răzuită, pentru ornat

Pentru mousse

400 g ciocolată cu lapte, răzuită

200 g ciocolată neagră, răzuită

4 1/4 căni (1,25 litru) smântână lichidă

1 x 5 g foaie gelatină

Tort cu mousse de ciocolată - Mod de preparare

Încingi cuptorul. Ungi cu ulei un tavă rotundă. Baţi cu mixerul ouăle timp de 5 minute sau până se face spumă. Într-o tigaie, pui zahărul tos şi două linguri de apă ca să fiarbă. Torni siropul fierbinte peste ouăle bătute şi mixezi 6 minute.

Amesteci făina cu cacaua şi cerni peste amestecul de ouă. Încorporezi apoi şi untul cu grijă. Torni în tava pregătită. Laşi la cuptor 20-25 de minute sau până când trece testul scobitorii. Mai laşi în tavă pentru 5 minute şi apoi scoţi şi laşi să se răcească.

Între timp, pui zahărul brun şi 1 1/2 linguri de apă într-o tigaie mică şi fierbi la flacără medie până când se dizolvă zahărul. dai la o parte de pe foc. Laşi să se răcească şi apoi torni coniacul.

Pentru mousse, pui toată ciocolata într-un bol rezistent la căldură deasupra unei oale în care fierbe apa. Amesteci până când se topeşte şi apoi laşi la temepratura camerei. Între timp, fierbi 1/4 cană de smântână la flacără medie. Dai la o parte de pe foc. Înmoi gelatina în apă rece timp de 3-4 minute. O adaugi peste crema fiebinte şi amesteci până se dizolvă. Răceşti la temepartura camerei. Amesteci cu mixerul restul de smântână până se mai întăreşte. Lucrând cu viteză, adaugi amestecul de ciocolată şi gelatină peste smântână şi amesteci timp 1-2 secunde sau până ciocolata este pe jumătate încorporată. Folosindu-te de o spatulă, finalizezi cu atenţie procesul de încorporare. (Dacă ciocolata este adăugată prea încet sau este pre bătută cu mixerul, moussul va fi granulat.

Pentru a asambla tortul, tai pe deasupra puţin din blat pentru a fi drept, apoi îl pui într-o tavă rotundă. Ungi cu sirop de coniac şi apoi aşezi moussul pe care îl întinzi bine. Laşi la frigider peste noapte. Presari fulgi de ciocolată pe deasupra.

sursa: http://www.taste.com.au

Mai multe