Tort cu nucă de cocos. Reţetă pentru ocazii deosebite

22 ianuarie 2015   Mese festive

Dacă ai musafiri sau este vreo zi de naştere sau onomastică în familie poţi pregăti un delicios tort cu nucă de cocos.

Ingrediente pentru tort cu nucă de cocos

Pentru blat 6 ouă 180 g zahăr pudră 200 g făină 1 pachet zahăr vanilat

300 ml lapte

2 plicuri budincă de vanilie

100 g zahăr pudră

80 ml lichior de ouă

250 g unt

150 g gem de portocale sau caise

100 ml lichior de portocale sau caise

50 g nucă de cocos rasă

1 portocală

Mod de preparare pentru tort cu nucă de cocos

Se bat albuşurile spumă tare cu zahărul pudră şi zahărul vanilat. Se adaugă treptat gălbenuşurile bătute separat. Se adaugă apoi făina cernută şi se amestecă uşor, de jos în sus.

Se pune aluatul într-o formă de tort cu diametrul de 24 cm unsă şi tapetată. Se introduce în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru 45 de minute.

Se lasă blatul să se răcească în formă, se scoate şi se taie în trei părţi.

Se amestecă praful de budincă cu laptele şi zahărul şi se pune pe foc. Se lasă până se îngroaşă, se dă să se răcească, amestecând frecvent în ea.

Se adaugă în crema răcită untul moale tăiat bucăţi, lichiorul de ouă şi se amestecă bine. Se unge primul blat cu jumătate din gem şi se pune 1/3 din cremă.

Se pune a doua parte de blat, se stropeşte cu jumătate din lichiorul de portocale, se unge cu gemul rămas şi se întinde 1/3 din cremă. Se pune al treilea blat, se stropeşte cu lichiorul rămas şi se îmbracă cu cremă.

Se acoperă părţile laterale cu nucă de cocos şi deasupra se ornează cu cremă şi felii de portocală curăţate de pieliţă. Se dă la rece pentru două ore înainte să se servească.

sursa foto: Profimedia

Mai multe