Tort cu nucă, frişcă şi glazură de ciocolată

10 decembrie 2015   Mese festive

Nuci, frişcă, ciocolată şi rom! Ingredientele nelipsite dintr-o prăjitură de sărbătoare! Acest tort este exact ce ai nevoie pentru masa de sărbătoare pentru răsfăţul celor dragi!

Ingrediente (1 tort)

Pentru blat 7 ouă 140 g zahăr pudră 60 g miez de nucă 140 g făină 30 g cacao

300 ml smântână dulce

80 g zahăr pudră

250 g unt

50 g miez de nucă

50 ml rom

250 ml frişcă lichidă

1 pacheţel zahăr vanilat

150 g glazură de ­ciocolată din comerţ

50 g fulgi de migdale

steluţe de marţipan

Cum se prepară

Se bat gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr şi cu trei linguri de apă fierbinte. Albuşurile se bat spumă cu restul de zahăr. Se încorporează uşor gălbenuşurile în albuşuri, se adaugă nuca măcinată şi făina cernută cu cacaua. Se toarnă compoziţia într-o formă de tort unsă şi tapetată şi se introduce la cuptor pentru 45 de minute. Se lasă să se răcească în formă şi se taie în trei.

Se fierbe smântâna dulce cu zahărul pudră şi se dă să se răcească, amestecând din când în când. După ce se răceşte, se bate bine şi se amestecă cu untul moale. Se adaugă nucile măcinate şi romul. Frişca lichidă se bate cu zahărul vanilat.

Se opreşte 1/4 din cremă, iar restul se aşază pe primul blat, se pune al doilea blat, apăsând uşor. Se pune jumătate din frişcă şi se acoperă cu al treilea blat. Se îmbracă tortul în crema oprită şi se toarnă glazura preparată conform indicaţiilor de pe pachet.

Se presară laturile tortului cu migdale (ca în imagine). Se dă la frigider ca să se întărească glazura. Se scoate de la rece, se decorează partea de sus cu floricele de frişcă şi cu steluţe de marţipan.

Mai multe