Tort cu nucă şi caramel
Orice prăjitură cu aromă de caramel este delicioasă. Profită de reţeta noastră de tort cu nucă şi caramel, pune-o în practică şi vei obţine cel mai bun desert din ultimul timp. Nu ne crezi? Te vei convinge singur!
Tort cu nucă şi caramel - Ingrediente
Pentru blat 5 ouă 5 linguri zahăr 100 g ciocolată de menaj 3 linguri ulei 3 linguri nucă măcinată 2 linguri cacao 3 linguri făină 1 pliculeţ praf de copt
200 g zahăr
250 ml apă
1 esenţă de rom
150 g zahăr
100 g margarină
3 ouă
300 ml frişcă
100 ml frişcă
bomboane de caramel
Tort cu nucă şi caramel - Mod de preparare
Se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi zahăr. Se adaugă gălbenuşurile pe rând, ciocolata topită cu uleiul, nuca măcinată şi cacaua. Se încorporează uşor făina amestecată cu praful de copt. Se toarnă într-o formă de tort unsă şi tapetată şi se coace, la foc mic, 30-40 de minute. Se lasă să se răcească. Pentru sirop, se caramelizează zahărul, se adaugă apa şi se lasă până se topeşte zahărul. Se opreşte focul, se adaugă esenţa de rom şi se lasă să se răcească.
Margarina moale se amestecă cu ouăle bătute. Se caramelizează zahărul şi se toarnă peste el ouăle cu margarina. Se lasă pe foc până se omogenizează, amestecând continuu. Se dă să se răcească şi se încorporează cu mixerul, treptat, în frişca bătută. Se pune crema într-un poş şi se aşază în cercuri, începând de la margini, peste blatul însiropat. Tortul cu nucă şi caramel dsee dă la rece pentru două ore, se ornează cu floricele din frişcă şi cu bombonele din caramel.