Tort cu nuci şi ciocolată albă

28 noiembrie 2017   Mese festive

Cu ce altceva să ne răsfăţăm, dacă nu cu o felie de tort cu nuci şi ciocolată albă? Doar a ziua Sfântului Andrei!

Ingrediente (1 tort)

Pentru blat 7 albuşuri 200 g zahăr 1 gălbenuş 3 linguri făină 200 g nucă măcinată 1 praf de copt

6 gălbenuşuri

100 g zahăr pudră

150 g brânză cremoasă

250 g unt

esenţă de vanilie

zeama de compot

1/4 din crema de umplut

200 g ciocolată albă

40 g unt

figurine de ciocolată din comerţ pentru decor

Preparare

Baţi albuşurile spumă cu zahărul. Adaugi gălbenuşul, amesteci uşor, apoi pui cele trei linguri de făină cernută cu praful de copt şi cu nuca măcinată. Torni compoziţia ­într-o formă tapetată cu folie specială de copt şi coci circa 45 de minute.

Freci gălbenuşurile cu zahărul pe baie de aburi până se îngroaşă. Iei vasul de pe foc, adaugi treptat brânza frecată cu untul. Aromatizezi cu esenţă de vanilie. Tai blatul în două, îl însiropezi cu zeama de compot, aşezi ¾ din cremă pe un blat şi acoperi cu cel de-al doilea blat.

Razi ciocolata albă şi o topeşti pe baie de aburi, o dai de pe foc, continuând să amesteci până se răcoreşte. Torni ciocolata albă, puţin câte puţin, în crema păstrată. Adaugi untul frecat spumă şi amesteci bine. Ungi tortul cu glazura de ciocolată şi decorezi cu figurine de ciocolată.

Mai multe