Tort cu piersici şi lichior de ouă
Se apropie ziua mărţişorului şi a mamei şi vrem să vă pregătim încă de pe acum cu reţete delicioase cu care să vă răsfăţaţi persoanele dragi. Reteta de azi este "tort cu piersici si lichior de oua".
Ingrediente pentru tort cu piersici şi lichior de ouă
Pentru blat 250 g biscuiţi cu unt 50 ml lapte 150 g unt
1 esenţă de vanilie
300 ml lapte
1 pachet praf de
caramel
100 g zahăr tos
250 g brânză de vaci
100 g zahăr pudră
200 ml
1 lingură zeamă de lămâie
(500 g)
200 ml frişcă lichidă
1 pacheţel zahăr vanilat
2 linguri lichior de ouă
50 g fulgi de migdale
Mod de preparare pentru tort cu piersici şi licgior de ouă
Biscuiţii se dau prin maşina de tocat. Se adaugă laptele, untul topit şi se frământă un aluat omogen. Se aşază compoziţia de biscuiţi într-o formă de tort unsă şi tapetată.
Se amestecă praful de budincă cu zahărul tos, esenţa de vanilie şi laptele şi se pun la fiert. Se lasă pe foc până se îngroaşă, amestecând continuu. Se lasă să se răcească, amestecând din când în când.
Brânza se mixează cu zahărul pudră, cu lichiorul de ouă şi cu zeama de lămâie. Se adaugă crema caramel rece, amestecând bine. Se pune jumătate din umplutură peste blatul de biscuiţi, se aşază felii de piersici şi se toarnă restul de cremă. Se pune tortul la frigider, ca să se întărească timp de trei ore.
Se bate frişca cu zahărul vanilat şi cu lichiorul de ouă. Se scoate tortul din formă, se ornează cu frişcă, felii de piersici, iar pe margini se decorează cu fulgi de migdale.
Se introduce acest tort cu piersici si lichior de oua la frigider pentru cateva ore si apoi se serveste.