Tort cu pişcoturi şi îngheţată

13 ianuarie 2017   Mese festive

La ocaziile deosebite, când sărbătoreşti aniversarea cuiva drag, de exemplu, poţi încerca o reţetă delicioasă şi să îi bucuri pe toţi de la masă cu acest tort cu pişcoturi.

Ingrediente

250 g pişcoturi de şampanie 450 g îngheţată de vanilie

Pentru crema de cacao

1 ou

200 g zahăr

coajă rasă de portocală

150 ml apă

4 linguri făină

250 g frişcă

3 linguriţe pudră de cacao

Pentru decor

150 g nuci mărunţite

feliuţe de portocală

frunze de mentă

Mod de preparare

Pentru cremă, freci oul cu zahărul şi coaja rasă de portocală până obţii un amestec omogen. Adaugi făina, apa şi fierbi compoziţia pe baie de aburi, amestecând continuu, până se îngroaşă. Laşi crema să se răcească. Când s-a răcit, încorporezi cacaua şi frişca bătută, amestecând uşor. Aşezi un strat de pişcoturi într-o formă rotundă de tort, cu pereţii detaşabili, adaugi crema şi încă un rând de pişcoturi. Dai la rece 1 oră. La sfârşit, întinzi un strat gros de îngheţată, detaşezi pereţii formei şi ornezi tortul cu nuci mărunţite, inclusiv pe margini. Dacă vrei, pui felii de portocală şi frunze de mentă. Îl tai şi serveşti imediat.

Tort cu fructe confiate

Tort cu fructe confiate

Tort cu cremă de ciocolată

Tort cu cremă de ciocolată

Tort de portocale

Tort de portocale

Mai multe