Tort cu portocale
Portocala stimulează pofta de mâncare, este revigorantă, remineralizantă şi detoxifiantă. Aşa că, un tort cu portocale este binevenită.
Ingrediente (1 tavă)
Pentru blat 150 g zahăr 6 linguri unt 2 ouă 1 albuş 70 g lapte bătut coajă rasă de lămâie 2 linguriţe esenţă vanilie 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu 310 g făină 1 praf de sare 2 portocale
200 g ciocolată menaj
75 ml frişcă lichidă
esenţă rom
Cum se prepară
Încingi cuptorul. Ungi o tavă de tort cu unt şi făină. Mixezi zahărul şi untul. Adaugi ouăle şi albuşul, unul câte unul, bătând după fiecare. Cureţi portocalele de coajă, le tai bucăţi şi scurgi zeama. Combini laptele bătut, coaja rasă de lămâie, esenţa de vanilie şi bicarbonatul de sodiu.
Amesteci, separat, făina cu sarea, apoi adaugi, alternativ, din compoziţiile de zahăr şi de lapte bătut. La final, încorporezi şi bucăţile de portocală şi torni totul în tavă. Coci timp de o oră şi încerci cu scobitoarea. Laşi să se răcorească.
Pentru glazură, dai ciocolata prin răzătoarea mare. Torni frişca într-un vas pe baie de aburi, adaugi ciocolata şi o laşi până se topeşte. Amesteci şi torni peste tort, îmbrăcându-l. Serveşti când s-a întărit glazura.